Dag 8

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 2 Dec 2013 16:56
15:09.940N 31:00.945W
Äntligen! Vinden började fylla i från nord inatt vid 4-tiden och har sedan sakta ökat och vridit något mot nordost. Nu är den hyfsat stadig runt 4-6 m/s och vi gör mellan 6-9 knop. Prognoserna säger något ökande imorgon och samtidigt vridande mot ost och sen kontinuerligt ligga på 6-8 m/s mellan ost och nordost. Nu är vi inne i passadvinden!  Så nu är det raka vägen till St Lucia (hoppas vi). Det är en häftig känsla när man mitt i natten kan segla i kortbyxor och flytväst samtigt som man spanar mot stjärnhimlen. I natt såg vi på radarn att några squalls passerade men vi slapp regnet. Vi spanade efter kometen Ison i morse men typiskt nog var horisonten molntäckt i den riktningen, nytt försök imorgon.
/Per