St Lucia

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sat 8 Feb 2014 23:46
I onsdags lång promenad ut till Pigeon Island (1-3), som var en ö en gång i tiden, men nu kan man gå ut på en sandbank, där hotell ligger. Passerade fiskebyn Gros Islet. Här råder en annan ekonomisk verklighet, man sälger bland annat begagnade bildäck (1.) På Pigeon Island kan man fira bröllop (4). Utsikten är fin från fortet: Mot norr, med inkommande båt från Martinique (5) och mot Rodney Bay (6).  Där finns vackra rosaskimrande duvor (7). Och långbenta hägerkusiner med för stora skor (8).
Hemkommen efter långpromenaden insjuknade jag med hög feber och väldiga smärtor i armar och ben, ja hela kroppen. Vi har förstått att det förmodligen är Denguefeber, en virusinfektion man får av myggor. Sedan dess har febern fortsatt 39-40 grader, men med piller i kroppen kan jag nu sitta uppe. Det ska vara över på en vecka, lagom till Jakob och Cilla-familjen kommer. Men i morgon seglar vi över till Martinique. Det vill säga Henrik, medan jag ligger i soffan och tittar på./ Lena