St Lucia, Marigot Bay

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 3 Feb 2014 01:37
Från Bequia seglade vi hela dagen utan att stanna vid St Vincent, passerade Wallilabou Bay och även Soufriere med viss olust. Tjuvarna lär ju finnas kvar där. Vid St Lucias södra ände möter de karaktäristiska bergstopparna, Les Pitons (1). I Marigot Bay, där vi var med Daniel & Co, kunde vi klarera in i landet St Lucia. Den vackra viken med en inre lagun beskådade vi nu från ovan under promenader. Fina hotell ligger insprängt i mangrovern i lagunen (3), där sjunkna båtvrak också ligger (4). - Viker man åt höger uppe i backen ligger en rad vackra lyxvillor med utsikt mot havet på andra sidan udden (5). Tar man i stället åt vänster ligger byn med enklare hus, bland annat en bräcklig liten bar på smala styltor (också bräckliga?) över ett brant stup (7). He Tarzan, me Jane (6). Våra nya ljusa solskydd satt uppe under natten och lockade till sig fladdermöss som gillar bananer 8).