Alicante - Cartagena

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 25 Aug 2013 07:08
37:35.400N 00:59.000W
Kul att som omväxling leva stadsliv i Alicante ett par dagar. Vacker och livlig stad med nära till allt från hamnen. Den gamla stadsdelen klättrar i backarna upp till fortet. Gratis inträde till alla muséer; det Moderna var mycket givande. I saluhallen fanns allt - bl.a. komage och komule (vad gör man med den??) samt stora saftiga persikor för 1 euro/kg. En kväll hade stadens ungdomsorkester konsert vid strandpromenaden - och där satt Jesper och spelade! Men han hade bytt ut trumpeten till saxofon...
 
                        
Mantra II vid tjusiga capeteneriet i Alicante                                        Gamla stan, Alicante                                                                    Kolla lejonets min! - glad att få besök
 
Därefter ett stopp över natten i Cartagena, märkligt tom och ödslig liten stad. Det mesta var stängt lördag förmiddag men vi lyckades hitta bröd i en hallalbutik. Nej, det var inte någon helgdag.. - Ekonomisk kris?