Dygn 11

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 31 May 2015 14:37
38:48.416N 36:59.745W
Sista dygnens frustration över vindars svaghet och felaktiga riktning är för närvarande borta och vi seglar fint med hygglig fart och även med kurs mot målet, Horta på ön Fajal. Först i dag fann Henrik att det var läge för vår gamla spinnacker, möjligen pga att han först nu inser att ingen annan kan se den. Med sina 70-tals-färger – orange, brunt och lite vitt – samt mögelfläckar i det vita är den inte så grann som spinnackrar kan vara. – Ju närmare vi kommer Azorerna ju fler valar och delfiner ser vi. I dag på förmidagen råkade Johan upptäcka två bjässar föröver, ganska nära. Enligt allmänna instruktioner girade vi, man bör inte komma närmare än 100 meter. Vi tror det var kaskelotter. Mäktigt. – Vi hoppas och tror att vi kommer till Horta om tre dygn, då Christers Kicki också kommer dit. Vi gör vårt bästa, Kicki – välkommen!/ Lena