Guadeloupe

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 5 Apr 2015 04:06

16:13.00N 61:31.500W

Efter lunchankring vid den sandiga ön Islet de Gosiér gick vi in i marinan Bas de Fort i Point à Pitre, huvudstaden på Guadeloupe. Med bil har vi åkt runt och åter besökt djungeln där växter och träd parasiterar på varandra i en enda röra och vattenfallen gömmer sig. Vi har besökt lokala marknader där det finns levande krabbor på snöre, fiskar, frukter och kryddor av alla slag. Man kan köpa nypressad rörsocker-saft – för den egna romproduktionen förmodar vi. Men vi har ingen hembränningsapparat ombord och köpte i stället ett knippe vaniljstänger för en spottstyver jämfört med hemma (vilket vi gjorde också förra året men glömde lägga dem i socker för konservering enligt Elisabets råd….). - Sista dagen tog vi oss ut på den sydöstra långsmala udden, Point de Chateaux . - Och när musten sedan gått ur en kan man med fördel ta tuppluren flytande på vattnet.

 

Nu har Per och Ullis lämnat oss – tack för besöket! Vi är tillbaka på Les Saintes inför fortsatta färden norrut./ Lena