Dygn 13

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 2 Jun 2015 16:47
39:19.984N 31:02.915W
Under mitt tidiga morgonpass, då solen gick upp – d v s tidpunkten för ljusets återkomst i gråväder – anade jag Flores i grådasket. Angöringen i Lajes skedde vid lunchtid i tillfälligt lätt regn. - Åh, det var underbart att gå i land i frodig grönska och känna fuktiga blomdofter i lantlig idyll - men lite snurrigt efter lång tid på havet. Vi hörde oss för efter diesel och uppmanades hålla utsikt efter dieselmannen med långt hår och skägg. Vi hittade honom när vi promenerade upp genom byn, troligen en övervintrad hippie. I mataffären fyllde vi på våra förråd och den snälle affärsinnehavaren skjutsade oss med kassarna tillbaka till båten (som morbror Nils). Medan vi sedan väntade på våra pizzor och öl dök diesel-leveransen upp lite tidigare än beräknat – en traktor med en tunna diesel i skopan. Henrik fick åka med i skopan tillbaka till båten för att få det hela avklarat. Det tar lång tid att göra pizzor och han missade inget. – Här är mycket vackert och trivsamt och människorna så vänliga; man kunde ha stannat längre. - Men vi deltar ju i ett rally, för tusan, så nu avlägsnar sig Flores akterut, vi ser ön Corvo norr därom och vi har kurs mot Horta på Fajal. Dit det är cirka 130 M. Nu verkar det ganska säkert att vi kommer dit i morgon, då vi kan motorera utan ängslan att inte kunna manövrera oss in i hamn. / Lena