Forts 2 Grenada utflykt

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 13 Jan 2014 21:54
Här går ibland hela familjen ut med geten (1) - medan hundarna går lösa. På östra kuststräckan ligger vind och vågor ofta på och där är inte alls exploaterat. Orkanen Ivan 2004 drabbade Grenada, som tidigare ansetts säkert för orkaner. Enkla boningshus står vid stranden, där ingen vågar investera (3). Men stränderna är vackra. Och pelikanen får plats med mycket i sin näbb (7). - Caribindianerna - folket som bodde i Västindien när engelsmän och fransmän slogs om öarna -  höll här på denna ö stånd extra länge, men 1651 gav de upp. Hellre än att underordna sig hoppade de ner för stupet i norr - mot en säker död: Leapers Hill (8). Affärer med ett fåtal varor och enkla barer är ofta inhysta i små bodar (9). Men skolbarnen är prydligt klädda och välfriserade (10). Som en relik från krisen i början på -80-talet står ett par ryska flygplansvrak kvar vid flygplatsen, där för övrigt kor betar (11). /Lena