Mustique

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sat 10 May 2014 02:11
12:52.500N 61:12.500W
 
Efter bara 12 sjömils resa kom vi till Mustique, som vi tidigare inte besökt - en ö av helt annat slag. Vi fick angjöra en ganska dyr boj, som dock täckte tre nätter, varav vi utnyttjade två. - Den lilla ön köptes i början av -60-talet av en rik brittisk entrepenör med känningar i aristokratin och bland celebriteter. Prinsessan Margret var en av de första som köpte sig en lyxvilla här, åtföljt av kändisar såsom David Bowie och Mick Jagger med flera. Här är välordnat och prydligt och stor del av ön är ansat som en park, men vackert. Det finns gott om landsköldpaddor, också ett par gigantiska sådana i form av staty. Längs vår väg runt ön fanns träningsstationer, där man under joggningsrundan ska stanna upp och göra sina sit ups eller vad det nu är (8). - Ingas taxiservice gladde oss, liksom också anrika Basils Bar (1), där Bluesfestivalen hålls i januari. Någon turistinformation finns inte, men i det lilla biblioteket, kunde kvinnan bakom disken  berätta att hela ön drivs av Mustique Company. Det är svårt ange invånarantal, då de flesta egentligen bor någon annanstans. Byggnadsarbetare kommer från "mainland", dvs St Vincent, och bor här i arbetarbostäder samlade i en välordnad by. En primary scool finns för ca 30 barn. De stora villorna står tomma vad vi kan se, men det byggs och snickras och trädgårdar ansas. Två femstjärniga hotell finns väl upplysta i kvällsmönstret, oklart dock hur många gäster de har för närvarande./ Lena