Ibiza till fastlandet

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 20 Aug 2013 18:42
38:41.082N 00:08.752E
 
Nära 0-meredianen är vi nu, när vi landat på Iberiska halvön. För att få detta bekräftat har vi i dag tränat ta solhöjder med sextanten och beräknat positionen utifrån det. Om nu allt skulle slockna en solig dag. Vi var på Ibiza två nätter, hade tänkt utforska ön bättre, men blev avskräckta andra kvällen utanför St Antonio (vilket folk...).  Hittills har vi lyckats undvika hamnavgifter, men framöver räknar vi med att det blir svårare hitta ankarplatser med vind- och sjölä. I dag blev vi ändå positivt överraskade , då vi kunde lägga oss innanför nästan första bästa udde. Väl tättbebyggt på sluttningarna men ståndsmässiga villor; en riktig gräddhylla.
 
Från min I -phone bifogad, något senkommen bild från Fornells, Menorca. Underbar situation precis utanför fiskaffären. En mormor håller livligt igång med sina tre barnbarn, de två äldre är frisörer och tvättar hennes hår. Morfar övervakar det hela med orubbligt lugn. Innanför den mörka dörröppningen säljer barnens mor fisk till Henrik.
 
.
Henrik mäter solhöjden
 
Segelkappellet ska på
 
Skön slör och begrundande de just utlästa böckerna (Brobyggarna
och Dandy. Duktiga pojkar..)
 
Lycklig mormor