Carriacou via satelit (utan bilder)

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Thu 23 Jan 2014 16:28
12:27.500N 61:30.500W
Vi har för en tid sedan (när?!?) börjat knata norrut - för att vara på Martinique till sportlovet då Cilla & Co och Jakob kommer, och därefter Elisabeth och Göran. Vi har dock haft mycket svårt att hitta tillräckligt bra Wifi för att skicka mail, även om det oftast gått att ta emot sådana. Rapporterar därför nu - i efterhand - vår väg via satelittelefonen och bilder får komma senare, när möjligt. (Säkrast att få kontakt med oss via vanliga sms på mobilen eller till satelittelefonen!)
 
I Tyrell Bay vid Carriacou - där vi kortvarigt stannat också med Daniel & Co - blev vi nu några dagar. Intrycket var helt annat jämfört med förra gången, då det tyvärr regnade förfärligt och människorna hukade i sina hus och båtar. Nu deltog vi i "dingy drifting" i lagunen, något man företar sig vid fullmåne  - från solnedgång tills dess att månen går upp. Man förtöjer jollarna till varandra och låter sig sedan driva "vind för våg". Men i lagunen var det lugnt. Man umgås helt enkelt med en medhavd öl och när månens klara sken äntligen lyste upp nejden stämde vi upp ett unisont varg-ylande, där de tre hundarna som var med deltog av hjärtans lust. Grodorna i mangrovern tystnade. - Vi gjorde långa promenader i lantlig idyll. En hjärtskärande scen från en vägkrök slutade lyckligt: En liten klunga får med små lamm i släptåg kom upp från snåren just som vi tågade fram. Vi skrämde dem tydligen, de skvatt till och hela hopen försvann snabbt in i grönskan på andra sidan av vägen. Ett litet lamm kom dock på eftertjälken och kom upp på vägen när de övriga redan hade hunnit gömma sig i grönskan på andra sidan. Det lilla lammet blev förtvivlat av att finna sig övergivet och skrek och skuttade panikslaget hit och dit i alla riktningar utan att veta vart det skulle ta vägen. Samtidigt kom en bil. Med, i vårt tycke, allt för lång latens svarade till slut modern med ett bräkande innifrån skogen och lammet försvann snabbt efter de andra. - Bä, bä vita lamm.../Lena