Sao Miguel

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Thu 11 Jun 2015 18:03
37:44.295N 25:39.932W
Turen till Ponte Delgada på S Miguel, 90 NM, genomfördes som nattsegling för att alla säkert skulle komma fram i dagsljus. Från början var kvällen lugn och solig och vi introducerade Kicki i Alfapetet. Men det borde vi inte ha gjort, sjön var gropigare än vad vi först tyckt och Kicki fick gå till sängs. Vindarna blev snart förliga och vi fick en fin seglats under natten - det var ett tag sedan sist - och kom fram på morgonen. Ingen av oss hade dock fått särskilt mycket sömn och vi var trötta när vi släntrade runt i det gamla centrum. Staden är ganska stor, huvudstaden i Azorerna nu för tiden, med stora områden med modern bebyggelse runt om. Vi intog en god avskedslunch - inför Christer och Kickis avmönstring - på en liten mysig tapasrestaurang - med rött vin därtill - och vinkade småningom av dem till flyget. Sedan var det inte mycket vi orkade den dagen.. I dag var vi dock tidigt uppe för bussrundturen som gick till den mycket gamla Sete Cidades-kratern, som är enormt stor med flera kratrar i den stora och med sjöar i. I botten ligger byn och stora odlade ägor omväxlande med beteshagar för kreaturen. Ananas odlas i växthus; fick vi också se. Ön är stor och, har vi förstått, här finns mycket att se - varma vattenfall och gejsrar och fina små städer och byar. Men vi har lite praktiskt båtfix att göra under eftermiddagen så det får bli en annan gång ? I morgon går färden till Santa Maria. Därifrån går starten på det tredje benet mot Lagos på söndag. /Lena