S:t John (USVI)

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 27 Apr 2015 04:43
18:21.312N 64:45.200W 
April 24-27
 
S:t John är inte så bebott som S:t Thomas  och stor del av ön utgörs av naturreservat. - I Maho Bay på norrsidan ligger man vid boj och lägger en slant för den i sparbössan på flotten därborta när man far härifrån. En vandringsled genom mangroven tog oss till ruinerna efter Annaberg, en dansk sockerplantage. Jodå, även danskarna hade slavar, som hade det eländigt.. Vattnet har samma färg som våra skåpsluckor. Skalman tittade upp flera gånger alldeles nära båten och suckade, men innan jag hann få fart på kameran hade han redan tagit sina tre andetag och dykt.
Efter att ha lagt vår peng i bössan släppte vi förtöjningen och gick tillbaka till östra änden av ön, till Cruz Bay, byn där vi kan klarera ut i morgon innan vi far över till BVI. Vid byn var det dock trångt och alla bojar var privata. Vi fick vända tillbaka runt udden till en ledig boj i Caneel Bay, där Rockefellers fina resort ligger. I stället företog vi oss en ganska lång färd med jollen över skumpande vågor in till byn med de färggranna husen.  Det var söndagskväll och metodistkyrkan hade musikgudstjänst i parken. Kultursuktande som vi känner oss fastnade vi där en stund tillsammans med lokalbefolkningen, som gungade med och förstärkte rytmen med tamburiner och maracas. I barerna samlades i stället amerikanska turister för "after beach" och själva intog vi en jämförelsevis tidig måltid för att hinna hem innan mörkret lagt sig helt./ Lena