Första dygnet

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 25 Nov 2013 14:01
26:01.69N 16:17.10W
Vi gjorde en bra start och rutschade nedför Gran Canarias ostkust med god fart, toppade 13,2 knop. Sedan tog vinden slut. Under kvällen och natten stltje flera gånger, vilket fått oss att starta en av motorerna. - Jo, det får man göra om man bokför och rapporterar. Det lägger till tid enligt någon koefficient. Under natten har båtarna spritt ut sig. För närvarande ser vi bara ett par stycken. Vi har kurs mot Cap Verde, för att komma söder om ett trist lågtryck. Där hoppas vi finna passadvinden, som ska föra oss västerut. För tillfället (13:45) flaxiga segel och Henrik ska testa gippa. Per sover, Daniel har fiskepöt i arbete och äter lunch, medan jag nyss åt frukost. Så jag bakar dagens bröd. - Allt väl! / Lena