En vecka till i Las Palmas

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 17 Nov 2013 19:15
En föreläsning om riggen fick mig att hissa upp Henrik i masten igen trots service i år. Och se - där fann Henrik att radarantennen satt lite glappt - en möjlig förklaring till att radarn ibland betett sig lite tokigt. - Behövs specialverktyg och vi får hjälp nästa vecka. - Vi har letat "bulldog grips" (specialskruvar och muttrar) i järnaffären som har det mesta men har stor oreda (2). Vi har säkrat alla schackel med buntband, men fått oss inpräntat att varje vaktpass ändå ska ronda alla schackel och fästen. Rysliga historier har vi fått oss till livs, så det är nog bäst att vi gör det. För övrigt städar vi i alla utrymmen, stuvar om och stuvar in. - En del utrymmen är mycket stora och kan till nöds bäddas för små barnbarn (3). - Vår vikt har ökat betydligt och lär hindra vår framfart en del. I dag var det formell invigning, vi flaggade Mantra över topp och gick i parad till sambarytmer ((5-7) med flaggor. Vi valde Jan Guste till vår fanbärare (5). Därefter jollerodd i hamnen, som urartade till vattenkrig, rätt studentikost och kul - att titta på...(8) - Vädret har varit sämre senaste veckan, svalare och lite regnskurar. - Bland alla 250 deltagande båtar finns det en del som är så stora att man baxnar. Norska Canica är nog 40 m lång och man får titta noga på bilden för att se figurerna i sittbrunnen (10). I vår hamnbassäng , Vela latina, finns det också några extrema farkoster t.ex. en Gunboat 66 - lär bli först i mål.
 
I morgon kommer Daniel och på onsdag Per och det ska bli jätteroligt! Nu är det en vecka kvar till start (söndag 24:e) Det pirrar lite av spänning, men huvudsakligen på ett positivt sätt. Mest grunnar vi över var vi ska stoppa allt vi bär ombord!/Lena o Henrik