Cadiz - San Antonio, Protugal

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 9 Sep 2013 13:31
37:11.667N 7:24.781W
Redan de gamla fenicierna... Cadiz är en mycket gammal stad, fortfarande högst levande. Porto America ligger en bit från centrum, som ligger hopträngd på en sandbank. - Från Cadiz tog vi också bussen till Sevilla, där ståtliga palats och paviljonger från utställningsåret 1929 pryder staden - mycket tack vare arkitekten Anibal Gonzales - en sympatisk herre enligt statyn vid Plaza Espana. Vidare finns en enorm katedral (en av de allra största) byggd på den gamla moskén från moriska tiden; det högsta tornet var tidigare minaret.- Vi gick väldigt mycket under ett par dagar och - tur för oss -  värmen har varit måttlig. Men sedan var det skönt med en dag på båten. Provade brödbak första gången ombord och ett enkelt lantbröd gick fint i frisk bidevind och 8-9 knops medelfart. (Men jag tror Daniel kan lämna surdegskulturen hemma.) Till kvällen nådde vi gränsfloden mellan Spanien och Portugal, där vi hissade portugisiska gästflaggan och gick in i den lilla staden Puerto Real de San Antonia strax innanför flodmynningen./Lena
 
      
Promenaden in till Cadiz centrum                                        Anibal Gonzales, Sevillas store arkitekt                                På väg upp i minareten/ katedralens högsta torn                Utsikt därifrån (Tjurfäktningsarena i fjärran. Ska  vi inte                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            besöka)
 
 
     
Trötta, väntar på bussen hem från Sevilla                                Gott med nybakat ombord                                                Till vänster Portugal, San Antonio, till höger Spanien