Culatra

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Thu 12 Sep 2013 15:05
36:59.905N 07:50.557W
Ett vidsträckt lagunområde ingår i Parque Natural da Ria Formosa. Innanför sandön Culatra ankrade vi 10/9 vid den lilla fiskebyn, där husen ligger direkt på sanden. Utvecklingen kom sent hit, elektricitet först 1993. Man gifter sig med en granne, kvinnorna hjälper varandra vid förlossningar. Allt enligt informationstavla i hamnen. Numer kommer dock små färjor med dagturister från närbelägna semesteranläggningar i Faro med omnejd. Enkla men charmiga barer och restauranger har tillkommit som födkrok för befolkningen. På en träspång kunde man gå över sanddyner, våtmarker och saltängar till utsidan av ön, där vi hade den vidsträckta stranden nästan för oss själva i kvällningen. Första badet i Atlanten begicks och därefter en capirinha i baren. - Är vi redan i Caribien?/Lena