Dygn 3

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 17 Jun 2015 15:54
37:40.573N 15:14.266W
Så kom den då den “portugisiska nordan” med 25 knops vind och matchande vågor, vilket gör seglatsen snabb och mycket skumpig - trots två rev i storen. Den har byggt upp sig sedan i går kväll, då den började försiktigt. Böcker ramlar ur hyllorna och det skramlar i skåpen. Diskmedelsflaskans innehåll har fått skedas upp från bänken – locket var inte stängt. När man öppnar kylen får man se upp, osten kan komma farande. Och man får passa sig så man inte själv ramlar ner i “källaren” (tre trappsteg ner till vardera skrovet). Svårt att sova är det också. Men trots sömnbrist och övrigt elände, så tycker vi det går bra. Norska båten Zera, som legat oss i hasorna fräste om oss vid lunchtid, samtidigt som vi mötte ett stort lastfartyg, alla tre inom 1/2-1 M. - Faslig trafik, man får se upp... (nå ja)
Tack Daniel, ditt meddelande kom fram!/ Lena och Henrik