Carriacou - Äntligen på väg

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 17 Mar 2015 20:08

12:27.388N 61:29.226W

Äntligen - i går, dvs måndag 16/3, blev vi satta i sjön! – ”Nu lämnar vi skiten bakom oss och ser fram emot härliga tider” sa den alltid så positiva mannen min - för att förebygga fortsatt grämelse från min sida. – Och nu känns allt verkligen bra. Första ankarplatsen i går kväll blev utanför S:t George. Efter underbart kvällsdopp satt vi i mörkret och hörde  vågskvalp från stranden och avlägsna ljud från land. Vinden var ljummen och vinet svalt. Mantra känns hel och ren och funkar som hon ska.

Under den långa tid vi bott vid Dusty Highway (jo, den heter faktiskt så, vägen mellan det lilla hotellet och den dammiga båtuppläggningsplatsen) har det planerats sjösättning ett flertal gånger men undan för undan har det skjutits fram – som i en mardröm där man aldrig når fram till målet, det flyttar sig hela tiden längre bort.. Vi – framför allt då Henrik - har inte riktigt kunnat släppa kontakten med arbetet utan känt behov av att utöva viss press - och också stöttning - för att få arbetet att fortskrida. Det är inte utan att ett visst mått av deppighet har funnits. Men vi har lunchat på små och söta bananer, gudomliga grapefrukter och nya spännande frukter vi inte visste fanns. Och vi har läst, badat, strosat och åkt runt med de små bussarna som har ”inkastare”  - you can´t miss the buss, så att säga.

I dag hade vi en fin seglats till Tyrel Bay på Carriacou (7) för utklarering från landet Grenada. Sedan får vi ta betydligt längre kliv än vi räknat med upp till Martinique, där lillebror Per oc Ullis anländer om några dagar. - Men dom ska inte oroa sig, vi kommer att vara där./Lena

 

I