Caprera tre timmar

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 18 Aug 2013 09:06
39:16.668N 03:02.361E
Vi har rundat  Menorca medsols. Hoppade över Maó med sin lätt brittiska atmosfär från forna dar, och passerade även sydkusten utan stopp. Vi har varit här tidigare och har siktet ställt längre fram. Fortsatte i stället till till Port Colom sydost på Mallorca - en dags färd från Es Grau. Där fanns ett bra supermercado.
I dag enligt planerna en mindre distans till Caprera, utanför södra hörnet på Mallorca, dit vi anlände vid 18.00-tiden efter en härlig, lätt gungande slör. Här har vi också varit tidigare men det är väldigt fint. Ett smalt inlopp leder in till en rund, väl skyddad bukt. Vid inloppet ett litet fort från 1500-talet som skydd mot pirater. Numera naturreservat. Ankring uppenbart förbjudet, men gott om bojar. - Vi hann med simtur i bukten, castellet samt början av middagsbestyren. - Då, vid 21-tiden, blev vi utkörda. - Numera ska man boka plats och betala via internet innan man kommer dit. "Utkastarna var omedgörliga, det var bara att ge sig iväg mot ankarplats 9 sjömilbort på Mallorca. - . - Det hann bli riktigt mörkt och plötsligt, mitt ute i sundet, ville båten inte ta styrning. - Oftast brukar det handla om ett fiskenät, men denna gång visade det sig senare att ena rodret hoppat ur läge pga bult som lossnat. Vi lyckades dock komma över sundet lätt haltande och intog en midnattsmiddag. - Lite lagom nattlig dramatik, men vi ska gå över alla bultar före Atlanten.
 
Nu ska vi försöka skärpa oss och lägga in lite bilder också.
 
Utsikt El Toro 384 möh
 
Naturreservatet vid Es Grau
 
Från castellet på Caprera
 
Vår nya "schäslong"