Dag 10

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 4 Dec 2013 17:49
14:59.065N 36:19.883W
Lyckan är fullständig. På självaste halvvägs-festdagen landar slutligen en vacker guldmakrill i sittbrunnen. Grövsta linan skarvad med tvättlina fästad direkt vid båten - således utan hjälp den kostbara fiskerullen. Vikt 1,6 kg, lagom som förrätt vid dagens festmåltid, som nu blir tre rätter. Efter fiskbiten kommer oxfilé med ugnspotatis och trattkantareller (torkade medfört från Linköping inför denna måltid). Som dessert chokladmousse-ur-minnet. Dryck är vi restriktiva med, men det blir allt lite rödvin, eftersom sjön är mycket lugn och odramatisk. - Vi ska också öppna ett litet mystiskt paket från Vadstena..
 
Vi räknar distans delat med dagar och ibland tänds hoppet, som sedan dalar när vinden skralnar. Vi vill så gärna vara i St Lucia till St Lucia-dagen. Inte för att fira Lucia utan Ulrika, som då är där och fyller sina år. Vi får se hur det går... /Lena