Dag 14

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 8 Dec 2013 18:55
15:00.210N 46:16.160W
Dagen började med frusterande låg fart och motorgång. Efter flera försök att segla, men tvingats gå tillbaka till motor, fick vi framåt morgontimmarna en lite bättre vind så nu vi är seglande igen! Under frukosten satte Daniel det kokta ägget(perfekt gula!) i halsen då det nappade och resans andra fisk bärgades, en Wahoo på 1,5 kg som blir förrätt ikväll. 15 minuter senare nappade en svärdfisk på många kilo som drog iväg under spektakulära luftsprång. Linan hade naturligvis inte en chans. Senare under förmiddagen hamnade vi i en störtskur under en timme. "Captaine Y-front and his naked crew" bärgade genakern i hällregn (förklaring kommer.....). Dagens stora glädjeämne är dock att efter regnskuren började det blåsa stadigt 7-8 m/s från nordost vilket innebär 8-10 knops fart rätt mot ST Lucia. Och prognoserna ger oss hopp om att det ska hålla i sig. I S/Y Mantra II:s spelturnering delar Lena och undertecknad på ledningen efter två grenar, Yatsy och Alfapet. Men allt kan hända, sista grenen Plump ger dubbla poäng.... spänningen är tät./Per