St Vincent - ord utan bilder..

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 25 Dec 2013 20:10
13:07.613N 61:11.4080W
Nedanstående med tillhörande bilder har vi sedan 21/12 försökt skicka till bloggen. Men vi har inte lyckats få tillräckligt bra internetkontakt och vi sänder därför nu via satelittelefonen och då får bilderna komma en annan gång.
 
På St Vincent la vi till i Wallilabou Bay, där delar av Pirates of the Caribbean har spelats in. En del av rekvisitan finns kvar och stämningen i byn är speciell. Ett flertal småbåtar mötte upp runt om oss och ville sälja varor och tjänster. På kvällen jollade vi in och åt på den enkla strandrestaurangen. Vi hade båten 75 meter från oss, upplyst i sittbrunnen och väl låst. Värdesaker var väl gömda - trodde vi - bland kläderna. - När vi kom tillbaka till båten hade ändå någon varit inne och tömt ytterligare börser. På mindre än ett dygn hade vi varit med om två stölder ombord! - Vi kände oss nu väldigt ledsna och tilltuffsade och Henrik störtade med jollen tillbaka in i land - vid det här laget i hällande regnet - och fick hjälp på restaurangen att ringa polisen. Och snart hade vi faktiskt två poliser ombord. Tillsammans med dem kom vi fram till att en mycket smal tjuv - ett barn? - tagit sig in via den lilla takluckan i ett av toilettrummen. Vi brukar sällan stänga dessa för det är så små öppningar. Alla andra luckor var låsta och dörrlåset var inte uppbrutet såsom första gången. Konstaplarna var noggranna och bad oss komma till polisstationen i grannbyn nästa morgon för att få en rapport med oss. Där blev Henrik förhörd i 2,5 timme - men fick inget papper med sig. För att få raporten måste vi också ta oss till Kingstown! - Men det kunde vi ju inte ta oss tid med utan vi måste vidare till Blue Lagoon vid sydspetsen, där Daniel tog en taxi till flygplatsen för att hämta familjen. - Vi försöker nu ta lärdom igen - men också förtränga eländet för att inte bli allt för misstänksamma. - Det var så roligt att få tillökning av tre blekansikten! Nu är det fullbokat ombord och vi far vidare ner till Grenadinerna, i första hand Bequia över julhelgen. - En riktigt God Jul önskar vi er alla!  / Lena 
P.S. Glädjande nog har vi fått veta att vi blev trea i multihull klass B (13 båtar). Vi har ett pris att hämta i Rodney Bay!