Dygn 5

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 25 May 2015 16:26
34:42.249N 49:39.408W
Som man kan förstå är det inte så mycket som händer här - så vad kan vi berätta om idag? Fortfarande lätta vindar, men för närvarande seglar vi ändå. Det enda liv vi stött på utanför båten är mötande Portugisiska örlogsmän, dvs maneterna som har ett segel ovanför vattenytan och kommer seglandes i små grupper ibland, som en liten armada. Dem ska man inte komma i kontakt med. - Våra rutiner fungerar bra, vi har kommit in i en fin lunk med vaktombyten, sovstunder, måltider, plump och läsning. Och tiden går faktiskt. Och vi kommer ju också framåt tack vare våra motorer. I morgon bör vi vara halvvägs. (Men vi har ju inte hur mycket diesel som helst... ) Vi reser mot soluppgångar denna tur, vilka kan vara minst lika dramatiskt vackra som nedgångar. Soluppgången är höjdpunkten för den som har primärvakten andra halvan av 02.30 – 07.00- passet och jag kan intyga att den var fantastisk denna morgon. Tidpunkterna för solens kommande och gående har förskjutits och i dag har vi flyttat fram kockorna en timme./ Lena