Nanny Cay, Tortola (BVI)

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 6 May 2015 20:18
Maj 4-6
Det är trevligt och socialt i Nanny Cay, man bekantar sig med andra deltagare i rallyt. - Henrik virkar inte ett överkast, nej det ena nätet behövde förnyas och kommer på plats; det andra är  bytt tidigare. - Vi har haft säkerhetsinspektion ombord och fick godkänt. - I dag har det tränats med nödraketer och livflotte. Också Christer har fått erfara att livbåten kliver man inte i så länge Mantra finns kvar i någon form. Här finns bra tvättmaskiner och torktumlare. I morgon bjuds på bussresa till shoppingcentrat för slutbunkring och varorna leveras till oss senare på dagen.
På Bermuda lär det vara mycket dyrt att handla och kanske inte heller så mycket att hitta.
 
När vi är till havs kan man kommunicera med oss via sattelit-telefonen. Nummer 00831631570219. - Ringa är dock mycket dyrt både för er och oss och ska ske i nödfall (till exempel på Maltes födelsedag).
Helt gratis för båda parter är att skriva ett sms i form av ett email till 831631570219 {CHANGE TO AT} msg {DOT} iridium {DOT} com . Vi får det som sms i telefonen. OBS: Skriv inget på "ämnesraden". Max 160 tecken (man kan skriva fler meddelanden i rad i stället). Undvik å-ä-ö, det begriper sig inte telefonen på - det blir krypterad japanska och vi får gissa väldigt.
Vi kommer att via telefonen kunna lägga in korta meddelanden utan bilder på bloggen och har för avsikt göra det dagligen.
Man kan nå oss via email till mantra2 {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com om man tycker ovanstående är för begränsat; gratis för er men kostar oss.  
 
Under rallyt, som alltså innefattar tre olika deltävlingar kan man följa oss via World Cruising Clubs hemsida. Där finns en sida som visar alla båtarnas positioner: http://www.worldcruising.com/arc_europe/eventfleetviewer.aspx
 
Vi är vid gott mod och ser - just nu i alla fall - fram emot att sannolikt få sätta på oss lite mer kläder. Vi reser norrut och närmar oss gränsen för isberg (nåväl, kanske inte så här års..). Här är väldigt svettigt! / Lena