Grenada 1- utflykt. The spicy island/muskotön

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 13 Jan 2014 21:50
Grenada slår nog rekord när det gäller grönska och växtlighet. Gammal vulkanaska gör jorden bördig, och värmen och mycket regn därtill gör fruktbarheten fenomenal. Även om det också normalt brukar regna en del under torrperioden, har vi förstått att det regnar mer än vanligt i år. I princip varje dag, flera gånger, oftast i form av plötsliga och häftiga skurar - med solsken däremellan. Som att någon vrider på kranen. - I vilda naturen likväl som i den minsta trädgård prunkar det kolossalt. Kroutonsnåren glöder i alla nyanser från gult till rött, träden dignar av kända och okända frukter. Muskot är nationalfrukten (6). - Vi har haft en bil under två dagar och farit runt. - Notera på bild 1, den lilla extra backspegeln på vänster stänkskärm. Här är vänstertrafik men högerstyrda bilar. I spegeln ser man var vägkanten är! /Lena