Forts 3 Grenada utflykt

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 13 Jan 2014 21:56
I en by erbjöd sig en ung man att guida oss till en nedlagd gård från de stora jordägarnas tid. Någon har påbörjat räddningsarbete av det mycket fallfärdiga huset. Där fanns ruin efter slavbostäder och en fängelsehåla, för de motsträviga...... - I byn tvättar man kläder och sig själv i bäcken. - När inte bäck finns tillstädes har vi sett att man nyttjar vattenpost vid vägen. - Många människorna tycks ha det materiellt knapert, lever enkelt och ursprungligt men verkar må bra ändå. De försörjer sig på det de odlar och säljer lite vid vägkanten av det de kan undvara. Och små tjänster - såsom vår guide i byn.-  Och de fryser aldrig! - Alla är glada, vänliga och vill gärna prata med oss. - När det gäller det materiella är kontrasten slående till området runt Prckly Bay, där vi ligger. Här är villorna stora och ståndsmässiga, amerikanska ambassaden ligger här och vi tror det huvudsakligen är amerikaner som bor här. / Lena