Dag 7

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 1 Dec 2013 19:54
15:41.668N 28:43.340W
Idag har vi kommit till tropikerna. Första veckans gråväder har idag övertgått i en molnfri himmel och nästan vindfri atlant. Angenäm värme. Vinden börjar dock öka så  sakteliga från NV helt i enlighet med prognosen så vi har hopp om att kunna sluta motorera. Vattentemperaturen ligger upp mot 30 grader och alla har badat i tur och ordning.Fisket är ett spännande kapitel. I morse nytt hugg av bastant guldmakrill.som hoppade högt. Nu rök wiretafsen som ska tåla 70 kg i dragstyrka. Nytt fiskeförsök pågår och kanske måste vi byta ned oss mot mindre beten för att få mindre fiskar. Som ytterligae en fiskemetod kan vi plocka flygfisk från trampolinen. De två senaste dagarna har resulterat i varsin flygfisk som hunnit bli likstel och torr när vi upptäckte dem på morgonen.
Vid motorservice upptäckte vi ett oljud  när babordsmotorn var igång. Så småningom upptäckte vi orsaken, en skruv hade ramlat loss från ett motorfäste så att hela motorn slokade åt babord. Tre män, rep och talja fick den i rätt läge så att skruven kunde dras fast igen. Nu tuffar vi vidare på den motorn då vinden är skral.
Idag är ju första advent som vi har firat med iste och äppelkakaka.
/Henrik