Nevis

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 14 Apr 2014 18:47
17:08.300N 62:37.300W
Nevis utgör tillsammans med St Kitts ett självständigt land sedan 1983. Fram tills dess var det brittisk koloni och hade så varit sedan 1600-talets första hälft - trots franska framstötar. Också här var storhetstiden på 1700-talet med stora plantager och vackra hus. Berömdheter fanns här också: Admiral Nelson gifte sig här med en ung änka från ön. Och Alexander Hamilton, en av författarna till Förenta Staternas konstitution, föddes här. När plantagerna småningom lades ned somnade Nevis in, invånarantalet har stadigt minskat, nu odlar småbrukare till sig själva och säljer det som blir över på gatan (4). Charlestown har många fina byggnader kvar från den gamla tiden (2-3). Med bussen (som en minibuss utan tidtabell) for  vi ut på landsbyggden och såg livliga apor som inte gick att fånga på bild (5 - apan hann rymma). Och lunchade på en tidigare sockerplantage, som restaurerats till ett fint världshus (6)./ Lena