Dygn 7

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 27 May 2015 16:33
37:07.07N 45:03.10W
Under morgontimmarna seglade vi länge med osedvanligt god fart trots lätta vindar. Mot Grönland. Med andra ord var vinden ostlig, men den vrider och ändrar sig ganska ofta. - Vi gör dock alvarliga försök att närma oss Horta. Sömnen har varit god under nattens sovpass och vi känner oss återställda efter föregående natts dunsande framfart. Vi möter enstaka sköldpaddor och örlogsmän och i går kväll också två lastfartyg samtidigt, varav den ena väl nära, c:a 1/2 sjömil. Johan och Christer hade förresten den stökiga natten delfiner nära båten. Enstaka hoppande fiskar ser vi också, men tyvärr ingen på kroken. - Detta representerar det synbara livet omkring oss och innebär stora händelser när alla som är vakna rusar till. För övrigt är det vi fyra i en liten båt på det vida havet. – Man har i övrigt gott om tid att tänka sina tankar. Johan arbetar lite vid datorn ibland. Christer har tänkt ut hur han ska få trädgården där hemma färdig./ Lena