dag 13

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sat 7 Dec 2013 20:59

14:5.657N 43:35.670W

Nästan olidligt varmt då det blåser knappa 5 knop rakt i aktern och vi färdas framåt i samma fart ... Varmt som sig bör i tropikerna antar jag. Att det kunde vara så här lugnt mitt på atlanten trodde inte jag. Vi lyfts sakta upp några meter för att sedan sjunka igen, en dyning med säkert 100 meter mellan topparna. Det enda som hörs är knirkandet från riggen och surret av motorn som vi tvingas ha igång. Det varma vädret och den svaga vinden medför att cumulusmolnen blir så höga så att dom faller ut i störtskurar så här på eftermiddagen och framåt natten. Just nu förföljs vi av ett jätteregnmoln. Ibland innehåller skurarna också lite vind, snart kanske svalkan kommer. Nu under kvällen kommer vi att passera punkten då det är mindre än 1000 sjömil kvar så om vi inte tar en extrasväng någonstans så har vi nu gjort 2/3 av resan. // Daniel