Les Saints och Ilet du Gosier (Guadeloupe)

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 10 Mar 2014 18:17
15:52.00N 61:35.00W
 
Vi kände oss nog inte riktigt färdiga med Dominica, men Elisabeth och Göran ska flyga hem från Guadeloupe om några dagar och det är mer vi vill hinna med innan dess. Så vi fick byta flagga igen när vi kom till Les Saintes, en grupp småöar som hör till Guadeloupe, och förtöjde vid en boj vid den lilla staden Bourg på Terre-de-Haut.Bukten rankas som en av världens vackraste ankringsbukter, skyddad av små öar runt om (1). Vi är i Frankrike igen, där brödet är gott och glass finns att köpa (3-4). Här finns ett hus som är byggt som en fartygsstäv och innehåller en läkarmottagning (2). Människorna här utgörs huvudsakligen av ättlingar till de fransmän från Bretagne som först koloniserade ön på 1600-talet (5). Jorden var mager och det fanns inget behov av slavar. Fortfarande lever man huvudsakligen på fiske. Eventuella svarta man här ser är turister.
Vi ligger nu vid Ilet du Gosier, en liten ö utanför Pointe a Pitre, huvudstaden på stora ön. Vattnet är kristallklart (6), kollibrin kvillrar i träden (7, om den varit solbelyst hade ni sett den metallicglänsande blå färgen!) och pelikanerna fiskar.
Vi ska nu gå in till marinan och hoppas på WIfi, så att detta kan komma iväg. Planerar hyra bil. / Lena