Grenada

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 23 Feb 2015 17:56

Anlände sen kväll, dvs i ottan svensk tid, och det kändes i kroppen. - Det varma mörkret tog emot oss liksom Cool Running Apartments och den fine mannen med långa rastaflätor. Han som vakar över stället och öppnar grinden när vi kommer. Wellcome home, sa han vänligt och baxade upp våra tunga väskor.  Det lilla hotellet ligger granne med båtuppläggningsplatsen och det är smidigt bo här med båten på land. (1. Utsikt från vårt fönster) - De tumnagelsmå grodorna flöjtade sitt entoniga visslande i mörkret. – Ja visst ja – så är nattens ljud. Det går att sova till, men ibland väcker oss skall från hemlösa hundar på drift. Hundar är inte populära bland lokalbefolkningen. - Husgeten däremot betar fridfullt i trädgården och är ofta bunden. – Ibland väcker också häftiga men korta skyfall hamrande på plåttaket. De svarar för den frodiga grönskan och blomningen i träd och buskar.

 

På dagen domineras ljudbilden av the Carib Crackles, en helsvart fågel med uttrycksfullt läte. Den artikulerar inte som vår koltrast, men visslar med varierande melodier, som uttrycker undran, förtjusning, förvåning och ibland frustration. Man blir nyfiken på vad de språkar om..

 

En del tekniskt båtfix var inte färdigt när vi kom, och vi blir nog kvar här ytterligare en tid. Men det har vi, tid. Och Grenada är fint. – Nere vid vattnet ligger den nya restaurangen, Timbers, som vi finner rätt dyr. Den enklare Big Fish, som fick slå igen, passade oss bättre. Men vid jollebryggan där ligger nu vår gummibåt och vi kan ta oss runt udden till Prickly Bay Marina, där det är pizzaafton i kväll (två till priset av en - goda). Vi kan också laga enklare måltider i vår compact apartment. - I morgon gäller det att hålla koll på svensk tid,då det är skype-dags med Alice 8 år!