Några bilder från färden

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sat 16 May 2015 02:25
Vad gör man unterwegs? Ja, aktivitetsnivån är hög som ni väl kan förstå. - I början, vid starten var det spännande att se hur många båtar med bara ett skrov vi kunde passera. De hade fått starta 10 minuter före de med två (1). När vi väl rundat Tortola var det bara att ställa in kursen på 0 grader - rakt nordligt - och ägna oss åt våra våra sysslor (2-5). Vinden var lagom frisk första dygnen, men minskade sedan allt för mycket och farten blev skral. Den dagliga väderraporten vi fick från ARC  sa att vinden småningom skulle gå över på nord med regn. Fjärde kvällen gick solen ned i nämnda molnbank, men då motorseglade vi redan, 6. Vid 01:25 passerade vi mållinjen och tog oss in i mörkret i de naturliga kanalerna mellan öar och grund. De oupplysta bojarna fick vi åskådliggöra med hjälp av ficklampa. Regnet kom senare på natten. Det var vi nöjda med. /Lena