Fajal

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 8 Jun 2015 15:52
Juni 3-7
Horta är huvudorten, en portugisisk liten stad med museum i det gamla Jesuitkollegiet plus ett valmuseum. Trottoarerna har vackra gatstensmönster. Vädret har inte varit det bästa dessa dagar, men när molnen tidvis skingrats fanns Pico med sin höga topp ( drygt 2300 m) där i närheten, grannön (2). Vi tänkte ta färjan dit, men den dagen var allt grått och det var inte lönt. Johan provade på att segla traditionell valfångstbåt en kväll (3) och reste sedan - något stressad - hem lördag morgon efter att kvällen innan ha upptäckt 439 nya jobbmail som kommit in under de tre veckorna han varit hemifrån. Men tack Johan för att du varit med oss över det stora havet, du är en klippa och vi sov gott under vaktpassen du och Christer hade. - Och bra var det också att du gjorde motorcykelturen på ön och att vi hann se dina soliga bilder. På vår busstur som ARC ordnat reste vi genom dimma och moln och caldeiran - den stora kratern - kunde vi bara föreställa oss när vi stod vi dess kant  - 6 ) . Men ibland såg vi också grönskan längs vägarna, betande kossor, hortensiahäckar och cederskogar. Turen avslutades på kvällen vid Vulkancentret på Punta dos Capelinhos, där öns senaste vulkanutbrott 1957-58 skapade först en liten ö, som sedan blev en halvö till huvudön och gjorde att fyren hamnade längre in på land. Nu eroderas området och tros om ytterligare 50 år ha återgått till ungefär det ursprungliga skicket (9-10). Bland drinkar och lokala canapéer var det prisutdelning för andra benet i rallyt. Något förvånande kom vi på andra plats i vår klass! (11, ska erkännas att det inte säger så mycket, då vi bara var fem stycken i den klassen.., men kul ändå).
Nu ska vi besöka ytterligare 3 öar, turer som inte utgör tävling. I dag är vi på väg mot Terceira, en distans på 70 M. / Lena