Dag 1

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Wed 20 May 2015 18:21
32:26.258N 64:08.522W
Vi är i alla fall bra på starter, gick som första båt över startlinjen. Katamaranerna först i dag, 11:00, för att det inte skulle bli så trångt i kanalen och den bojade leden ut mellan reven. Av samma anledning och för att undvika att gå på grund var det tillåtet att motorera ut till fritt vatten. VI hade motorn på men Henrik envisades med att inte lägga i någon växel, så vi blev omkörda på vägen ut. Väl därute valde de flesta en nordligare kurs än vi – “storcirkelkurs” – medan vi, efter att ha studerat prognosen för kommande vindar, tror det blir bättre så här. Vinden är snett bakifrån och genackern är uppe, relativ vindstyrka 10 knop och vi gör för närvarande drygt 8 knops fart. Båten rör sig mjukt över små vågor med vilsam gång, något sövande. Efter att ringt och grattat Malte på hans 5-års-dag samt ätit lunch har två av oss tagit en tupplur. Johan och Christer har vakten. Klockan är 15:10 lokal tid och vi ser inte längre Bermuda. Cirka 1800 sjömil kvar, vi har gått 30. / Lena