Dygn 4

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sun 24 May 2015 14:54
Jo, gränsen för vår tolerans passerades fram mot kvällen i går - farten lägre än 3 knop – och vi går med en motor. Skruttvinden kommer att bestå till i morgon ser det ut som. Man vill ju komma framåt närmare mål. Men livet ombord är lättsamt och avslappnat, lunchen kan intas i sittbrunnen liksom eftermiddagsplumpen (Johan vann) med svenskt smågodis till. Middagen äter vi i salongen och ser solen gå ner akterut. Nästan blankt hav i går kväll - och alldeles tomt – med bara en stilla dyning. En fågel – en tärna av något slag – kom och satte sig på mantåget (staketet), satt där under hela middagen (lammkotletter) och såg lite trött ut. Annars ser man inte mycket fåglar, bara någon enstaka stormfågel eller sula. Senare, i samband med att vi rullade in genackern i mörkret, upptäckte vi att pippin hade smutsat ner förskräckligt akterut på styrbordsskrovet och på dynorna. Då var vi inte längre så milda i omdömena om vår fripassagerare. Vi sparade rengöringen till dagsljuset och i dag på förmiddagen har det fejats och tvättats för att få rent från det svarta träcket (ätit bläckfisk?). Skrovet blev rent först med clorin. – På eftermiddagen i går såg vi ytterligare tre valar på ganska nära håll, men små – inte som bjässen dagen innan - pilotvalar?. - Känns fint att det finns liv i närheten. – För övrigt har vi hemifrån nåtts av den viktigaste världsnyheten - att Sverige vann Eurovision Contest igen. /Lena