Dominica

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Mon 10 Mar 2014 17:02
15:17.100N 61:22.800W
När Dominica tornade upp sig framför oss var det dags att åter byta artighetsflagg och även hissa gula flaggan, som tidigare innebar karantän, men nu bara visar att man ännu inte klarerat in i landet. När man gjort det får man ta bort den gula (1). Både Rousseau, huvudsataden, och Portsmouth (5-6) längre norrut på västkusten var ganska risiga små städer men alls inte utan charm. Med bil tog vi oss in i den vackra naturen som dominerar ön. Vi gick en fin naturstig, där det vackra vattenfallet blev mycket suddigt, så det får ni inte se (2). Dominica är den enda ön som fortfarande har en del kalinago kvar, dvs caribindianer. Men det vill de inte heta längre för de var kanibaler. De bor i ett reservat, där de tillverkar fina korgar och fortfarande karvar ut sina båtar ur trädstammar. Samma typ av båtar som de först anlände med på cirka 800-talet (3-4). Från Portsmouth (5-6) lät vi oss ros uppför Indian River (7-11). En vacker färd i trolsk grönska, där trädens rötter antar skulpturala former (9) och det finns stryparträd som till slut tar död på värdträdet (10). Termitbon håller rent i skogen, men är farliga för husen (11). På båten väntar vi tåligt varje kväll på green flash, men har ännu inte sett den (12). Och över oss seglar fregattfåglarna (13). / Lena