Dag 5

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Fri 29 Nov 2013 16:43
18:15.494N 24:11.292W
Litiumbatteriet fick adekvat behandling efter råd från leverantören. Sedan dess har det mått som det ska och för närvarande lutar det åt att vi inte stannar till på Cap Verde. Rent strategiskt behåller vi dock kursen och stryker där nära förbi pga risk för ännu sämre vind - respektive motvind - om vi gör annorledes. Det dröjer alltså ännu ett tag innan vi når den riktiga passadvinden. Och vi försöker hålla oss i skinnet, så vi inte gör av med för mycket diesel. - Daniel har haft flera napp i dag, en vacker, lagom stor guldmakrill - men den hoppade tyvärr i igen efter en studs ombord. Är dock fotodokumenterad.Jag trodde den skulle vara guldfärgad, men den skimrade vackert i blått. Av upphetsning? - Herregud! Alldeles nyss ett napp av en jättefisk, sannolikt en Blue Marlin enligt Daniel. Den ryckte snabbt av linan men gjorde jättehopp framför ögonen på oss. 100kg? Tur vi inte fick den ombord!
- Mulet men varmt. Vi längtar efter bra vind./Lena