Dag 9

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 3 Dec 2013 17:00
14:59.411N 33:47.675W
Lättsam segling i varm medvind och sedan några timmar står spinackern högt i skyn, då vinden lättat. Första dygnet i passadvinden gjorde vi 190 sjömil, men då blåste det lite mer än det nu gör. Vi har inte sett någon båt sedan Cap Verde, och det enda vi behöver titta efter ibland är "squalls". Och så spinnackern då, men den brukar säga till. För närvarande råder frid och eftermiddagsslummer i sofforna. Vi tycker vi har kommit in i en bra lunk med väl anpassade tider för vaktombyten. Vi äter än så länge goda måltider. Bananerna är slut, mognade alla på en gång och det blev Flygande Jakob till middag den dagen. Daniel och jag delar på brödbaket. - Man kan ju räkna på olika vis, men vi har bestämt oss för att fira halvvägs i morgon. Då tar vi fram oxfilén. Daniel fortsatt frustrerad över fisket, har haft många napp av troligen för stora fiskar, de rätar ut krokarna och rycker av linan./Lena