På Porto Santo

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sat 28 Sep 2013 09:02
26/9.  Porto Santo är en ö där lugnet härskar. Vi har gått ner i varv vilket var på tiden. Våra planer har blivit mindre ambitiösa: Om några dagar ska vi kanske segla 20 sjömil till Madeira. Det senaste dygnet har ett oväder dragit förbi långt norr om oss uppe vid Azorerna men en liten svans av fronterna har nått oss så att vi haft frisk vind från sydväst - helt motsatt den normala nordanvinden. Som många andra (flera östgötabåtar och massor av svenskar och norrmän under senaste 20 åren) har vi placerat vårt visitkort på hamnpiren i form av en bild. Godkänd grafitti så att säga - en ny erfarenhet. Mellan målningspassen har vi gjort cykelutflykter till öns andra ände, varit på restaurang i "staden" och besökt Columbus hus med museum. Jo, han bodde här några år före västindieresan, hann med att gifta sig och få en son här på ön.Idag har vi även haft frisersalong på piren och resultatet blev så bra att ytterligare tre förfrågningar om  klippningar strömmat in./Henrik