Dygn 9

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Fri 29 May 2015 17:25
38:01.027N 41:48.703W
Under natten har vi långsamt jobbat oss norrut och kom in i fina nordliga vindar på morgonkvisten. Vid frukost var humöret på topp och farten runt 5-6 knop i riktningen mot Horta. Vid lunch var den lyckan som bortblåst, så nu knaprar vi åter på diesel förrådet. Christer har ett speciellt val- och delfin öga har det visat sig, på morgonen observerade han flera delfiner precis intill båten. Vid lunch siktades åter två-tre valar som visade sina väldiga ryggar  och blåste fina fontäner inte långt akter om oss. Vi hoppas dock att Christer skall kalibrera om till mindre fiskar istället och allra helst få dem på kroken... Gårdagens tonfisk var på burk och tidigare i veckan frysta pangusius från asien, lite irriterande när det finns obegränsat under oss, kan man tycka. Idag ser vi fram emot revansch i Alfapet där Lena sopade mattan med oss andra i gårdagens match. Förutom lite viktiga skruvar som dragits åt och påfyllning av en liten oljeslurk i babords motor så är aktivitetsnivån låg, det slukas dock böcker i rasande takt, där jag tror att Christer leder ligan med 8st hittills. Navigerings apparaten säger 616 nm till Horta, vi har diesel till 150 nm så det behöver komma lite vind för att ekvationen skall gå ihop, det ser dock ut som om vi skall få lite W-NW framåt kvällen och då hoppas vi få lite fart, på naturlig väg, i rätt riktning. / Johan