St Lucia med bilder

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Sat 21 Dec 2013 21:29
13:51.401N 61:03.971W
Första dagarna i St Lucia ängnades åt rom-marinerade festiviteter i Rodney Bay Marina. Omväxlande med en del nyttigheter, såsom ett båtlyft på varvet för att byta anoder och olja i segelbåtsdreven. I den gamla fiskebyn Gros Islet var det livat vissa kvällar. - Skönt att därefter lämna hamnen för en lite fridsammare boj i Marigot Bay och därefter till nuvarande boj utanför Soufrière, där vi i går gjorde fin taxiutflykt till svavelkällor och vackra vattenfall i regnskogen.- I dag på morgonen smolk i bägaren, då vi upptäckte att våra plånböcker länsats på kontanter - medan vi sov vid en boj! Badstegen var nerfälld. Korten finns dock kvar, tack och lov, liksom datorer och kameror. Förmodligen svårt att få med sig för simmande tjuvar.  - Vi är nybörjare i Karibien och lär oss förhoppningsvis något av detta. Obehagligt hur som helst. Och nu (20:e december) lämnar vi St Lucia och går över till St Vincent, där Anki, Jesper och Sara anländer i morgon.
 
1) Grönsakshandlare i Rodney Bay
2-5) Gros Islet
6) Marigot Bay
7) Petit Piton
8-9) Soufriere
10 Kollibri