Dag 16

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Tue 10 Dec 2013 20:26
14:38.783N 52:55.820W
Idag klarade vi det! 204M på 24 tim, 8,3knop i dygnssnitt. Framfarten var ganska vild på förmiddagen så nu  har vi saktat in litet grand för att rörelserna i sjön ska bli lugnare.Nu på eftermiddagen har vi c:a 465M kvar till St Lucia.Trots den livliga seglatsen har Lena bakat bröd och kosthållet har varit fullgott, tomaterna tog dock slut idag.I toalettrummens tak finns små öppningsbara luckor. Att lämna en sådan har sina risker, man kan trampa ned i hålet och slå sig och gennakerskotet kan fastna runt luckan. Idag har vi fått lägga till en ny risk - flygfisk kan flyga in och landa vid toaletten.Vi fortsätter nu i den friska passaden som tycks bestå de närmaste dagarna.Man förutsäger 20-25 knops vind, d.v.s. 10-13 m/s, men det är ibland starkare i byarna och då går det undan. Alla är nu sugna på att komma fram och kommer med visioner om promenader, restauranger och fästmö. /Henrik