Carriacou

Mantra 2 goes east
Lena & Henrik Harder
Thu 15 May 2014 22:58
12:27.426N 61:29.153W
 
I Tyrell Bay är det trivsamt liksom tidigare. Ett par unga tjurar, till synes mycket fredliga, går fritt och betar på stranden. De hittar bara torrt gräs numera. I kvällningen besökte vi den lilla restaurangen (2). Mellan oss och herrarna under taket  - som också hör till stället - går en landsväg. Plötsligt promenerade tjurarna där förbi - i praktiken genom restaurangen! Jag hann inte få upp kameran... - En dag for vi med båten över till Sandy Island strax intill (3-4). Det har sina sidor att ha en "cabin cooler" hängande ut genom fönstret. Den bör hämtas in före avfärd, vilket vi glömde. Slangen snurrade in sig i propellern och vi tappade värmeväxlaren med ett klonk. Vi fick ankra halvvägs den korta biten, hoppa i och fixa loss slangen. Åter i Tyrell Bay kunde vi se värmeväxlaren ligga på botten men för djupt för oss att enkelt fiska upp. Dykare finns då att tillgå som hjälpte oss. Så nu fungerar den igen, apparaten. Så kan man också fördriva en eftermiddag. Men innan dess var vi ändå vid Sandy Island, där för 10 år sedan orkanen Ivan skövlade öns alla palmer. Nya växer upp men det tar tid för dem att bli höga och ståtliga. Här var dock fantastiskt fint att snorkla med jättemånga färgglada fiskar. (Vi har gett upp försöka filma dem med vår "actionkamera", som inte ger verkligheten rättvisa.) / Lena