Gode gamle England

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Fri 3 Jun 2011 08:33
 
Pos:49:51.559N 05:38.940W
 
Tro det eller ei vi har kommet til Gode Gamle England. Det er sol og fint vær akkurat nå på vår seilvei mot Falmouth. For oss er dette litt å klipe i armen opplevelse. Vi to startet alene denne seilasen den 24.april fra St.Martin - Karibia og nå er vi her i Europa/England 3.juni. Vi hadde10 dager stopp i Horta (Azorene), totalt har vi to hatt 27 dager på havet. Ikke værst synes vi. Men det må utbringes en stor takk til Mads i Frivind og han har fått sine gode ord fra oss. Han har vært tilgjengelig mye av denne tiden. Før vi kastet loss i Karibia hadde vi har lest side opp og side ned om denne seilasen hjem fra Karibia og til Europa som kan by på store utfordringer når det gjelder vær. Det er nok helt korrekt. Vi fikk blant annet fortalt av et Bulgarsk par som hadde brukt 4 uker fra Karibia til Horta (Azorene). Så været i Atlanteren er ikke å spøke med. Men vi er strålende fornøyd og kan anbefale på det sterkeste Frivind til alle som skal seile både langs kysten eller ta en lengre seiltur. Været er en viktig premiss for å ha det bra.  
 
Ellers siste dagen på havet bærer litt preg at vi skal snart i land. Fruen rydder og legger ting og tang på plass i båten og skipperen ser over dekk at alt er som det skal være. Vi har noen timer å gjøre det på men vi mener at Oda må være presentabel ved ankomst til ny havn. Det er en god leveregel. Vi synes begge to at det er litt vemodig i går kveld - siste døgnet på havet. Jeg for min del var litt oppspilt og tenkte at om ikke lenge er vi i nytt land og ny havn - og kommer til å møte oss der! Slik er det litt hver gang. Skipperen tar det med ro og tenker at nå er dette vår siste lengre havkryss på langt tid. Men han har nok kanskje planer om å "lure" kjærringa ut på et havkryss i ny og ne - tenker han i sitt stille - he he.
Kanskje heretter blir Skagenturen bare morsom - 150nm... ikke nesten noe å snakke om når det gjelder tid og lengde. Men været kan også der by på utfordringer - det har vi erfart ved tidligere seilaser.
 
I morgentimene så vi lysene fra fyret på Scilly Island blinke og etter hvert kom øyene fra denne øygruppen frem i horisonten som gråe høyder i horisonten. Det gir alltid en liten klomp i halsen å se land etter å ha vært på havet en lengre periode. Skipstrafikken omkring oss har tatt seg betraktelig opp gitt. TidIigere på denne reisen har vi kanskje sett et skip en gang i uken.. så det å ha mange rundt seg blir nesten litt rart..  Men det er jo en kjennsgjernign at den engelske kanal ganske travel, så fra nå av er det lurt å følge litt ekstra med. Vi har t.o.m sett flere seilbåter - det er lenge siden vi har sett noe til det.

Flere av de andre norske seilbåtene som var på Horta sammtidig med oss, noen startet en dag før og andre noen dager etter oss. Men de som startet før oss har tatt kurs mot Irland. Vi seilte langs den kysten på vei sørover i fjor så nå hadde vi ønsket vi å seile langs den sørlige delen av den engelske kanalen
. I 2009 seilte vi også den Engelske kanal men da på den Franske siden. I disse morgentimene var det noen delfiner som kom og hilste på og kanskje ønsket oss velkommen til nytt land?? (smil) Det er fantastisk å se disse dyrene svømme nesten omkapp med Oda. De leker kanskje på en eller annen måte.
 
Så igjen en stor takk til alle dere som har sendt oss mail og fortalt og delt hyggelige opplevelser med oss. Vi takker så mye for det. Ikke minst en stor takk til vår kjære Marie som har skrevet lange mail og fortalt om at både hage og hus har vært pyntet til 17.mai og at alt er som det skal være hjemme i Jomfrubråtveien. Britt min venninde har t.o.m vært i hagen der på "arbeidsleir" (som de kaller det) sammen med Marie - hm hm de får det til. Men det var litt vemodig å ikke være hjemme 17.mai - rart det der med tradisjoner det knytter mennesker sammen.
Takk igjen til dere alle sammen. Vi sees kanskje om ikke så lenge - nå er vi jo på vei hjem til vår egen skjærgård. Til de vi ikke kommer til å møte i sommer - ønsker vi en flott sommer med flott vær og mange gode opplevelser uansett hvor dere måtte befinne dere.

Til alle de andre norske seilerne som er på vei hjem til Norge etter dette året og som vi har møtt på vår vei - ha en flott sommer i Norge med Reiseradioen og gode minner fra denne turen. Kanskje vi møtes igjen langs kysten!!
 
Ha en riktig god helg alle sammen.