Tirsdag 30.november

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Tue 30 Nov 2010 08:39
 
Pos:15:49.442N 28:06.097W

Ja hvem hadde det i hodet at vi skulle få "bankekryss" nå på denne tiden i Atlanteren! Værbildet er ikke helt som det har brukt å være. Det ruller og ruller  i tillegg er det et enormt svell som jeg vil tippe er 4-5 meter lange slakke bølger. Vi blir på en måte "løftet" opp i 5.etasje og får en helt enrom utsikt utover horisonten og havet. Det er et majestestisk syn og komme opp slik å få denne utsikten. Dette er ordentlig sjøsykevær.. men med plaster så går det bra¨- heldigvis. I løpet av natt til tirsdag møtte vi et stillebelte som vi kjente til skulle komme. Her er det ingen til lite vind. Men så lite vind at motor måtte startes. Det har vrt stjenreklart i natt og månene på ryggen og ser utover, månene er på vei ne og om noen dager kommer månen tilbake og er på vei til ny.. På den liggende månen kan man forestille seg at Jon Blund ligger å ser ned på oss. Han har sin nattlue på og blunker til meg.. morsomt. Ellers så er det mye morill som blinker rundt båten.. et flott skue. I natt har vi ikke blitt "bombadert" av flyvefisk men noen kom på dekk i går kveld. Jeg dytta de på havet igjen, jeg er helt sikker på at de får det bedre der eller ombord hos oss.

Vi går nå sydvest over og skal etter alt vi vet møte passatvind natt til onsdag denne uken.. da må vi være nede på 15.breddegrad. Det gjør vi.
I dag "måtte" vi lære oss nesten å gå på nytt for nå går vi ikke på skrå lengre... he he. i løpet av dagen kommer nok matlysten tilbake også for min del.
 
På mandagskvelden ville Lars gjøre noe godt for sitt mannskap så han satte på Pink Floyd... det var hyggelig. Vi kan jo ikke gjøre annet enn å prøve så godt vi kan å kose oss. Vi har klart det helt supert til å og vi håper det går bra resten av turen også. Det siste døgnet har vi hatt kontakt med en norsk båt ved navn Jazz, de har vi både sett visuelt og snakket med på VHF'en. Lars har hattt kontatk med Fanteliv og Jageren over kortbølgeradioen. De er lengre unna. Det er ikke alle båter som har kortbølgeradio men ARC organisasjonen har delt inn alle båtene i grupper hvor en eller to i hver gruppe har ansvar til å kalle opp "sine" båter i gruppen på et fast klokkeslett hver dag, for å høre om alt er OK ombord. Vi fikk vite i går at det er endel båter som har gått til Cap Verde for å bunkre diesel.
 
Ellers er alt vel ombord. Hva gjør vi ? Jo vi leser, spiller Yatxy, Tor Einar synger litt, Lars ser over om alt er som det skal være. Vakten som heter "motherwatch" går på rundgang mellom oss tre så vi har alle et ansvar at det er rent og pent ombord i båten. Det skaper trivsel. Så lager vi oss god mat når været tillater det. Vi har det faktisk bra ombord, dagene går av seg selv og vi gjør våre små sysler.
Så holder vi utkikk for  se om vi ser andre btåer eller dyr i havet.. Vi har sett delfiner, hai men ikke hval.. kanskje det kommer forbi en dag??
 
Alt vel ombord i Oda..