Tirsdag 23.november

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Tue 23 Nov 2010 08:21
 
Pos:25:01.200N 17:18.823W
 
Dette døgnet har vært flott vær og vindmessig - sol og god vind hele dagen. Natta hadde måneskinn og nesten uten en sky, Jupiter og månen ga godt lys natta igjennom og seilte med Parasaileren hele natta.. det strider litt mot våre prinsipper men konkluderte med at vi er fortsatt langt nord og squalsene er ikke her foreløpig. På morgen siden kom det vind oppi 18 knop, Tor Einar hadde vakt så han fikk håndstyrt en liten stund. "Fanny" (Hydrovane) klarte ikke helt å holde Oda i den vinden. På morgenen kom det mange delfiner som "hppet og danset" rundt Oda .. det var morsomt å være en observatør til en slik aktivitet. Tor Einar fikk sett dette for første gang.. flott. Vi får nok selskap av delfiner flere ganger. Vi er jo på mange måter "hjemme" hos dem.
 
Så i går hadde jeg Motherwatch - dvs jeg hadde ansvar for å lage mat og ha det ryddig i båten. Denne arbeidsoppgaven går på rundgang mellom oss tre. Jeg startet dagen med å bake grove scones med aprikos og nøtter i... Tor Einar fikk ferske varme scones med brunost.. han bare kliste. Lars hadde lagt seg men han fikk det samme når han stod opp.. det var godt kan jeg si.. Til lunsj laget jeg pasta med pesto og skinke...og middag ble det ovnstekst laks med urtesaus, løk og rødpaprika.. potetmos a la Lars Barmen og til slutt varm eplekake med krem.... Det smakte skal jeg si... Vi feira litt for det var vårt første døgn på vei over atlanteren. Gutta var happy og det er viktig. Livet ombord er fredelig og alle gjør sine oppgaver slik det er tenkt.
 
KLokken 12.00 midt på dagen har vi radiokontakt med andre ARC båter, her utveksler matoppskrifter, barna forteller hvordan deres dag er og det kan hende at det kommer morsomme fiskehistorier.... Dette er på mange måter et "samfunn" på vei over havet .... det er hyggelig og trygt å ha den kontakten med andre seilere. Vi ser fortsatt noen båter både om dagen og om natta.
 
Nok er hyggelig dag på havet og i dag ser det ut til å bli en varm dag, ingen skyer på himmlen så da er det bare å sole seg....
 
Ha en fin dag alle sammen som følger oss på denne ferden.