Tirsdag 7.desember

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Tue 7 Dec 2010 14:39
Pos:14:07.304N 43:04.857W
 
Skip o'hoi.. ja her kommer vi.. det er den følelsen jeg sitter med nå etter det siste døgnet bak oss. Det har gått unna kan jeg si.. vi har kunnet loggføre over 9 kn og det er mye for Oda.. Vi har jo ikke hatt mye vind ellers på denne overfarten så dette var egentlig litt kjærkommet. Det er jo deilig å se at vi kan loggføre noen "hopp" vestover. Da får vi følelsen av å "Go west".
 
I går formiddag feiret vi ombord at vi hadde passert 40 breddegrad.. vi feiret med sjokoladetrukket fiken, dadler og aprikos + sjokoladekjeks. Iste var drikken. Dere kan tro gutta ble litt imponert når jeg trakk dette frem. De gjorde store øyer og lurte på hvor har nå jeg lagt dette.. he he min hemmelighet.. Det må man ha.
 
Det siste døgnet har vært aktivt seilmessig, vi har plukket flyvefisk fra dekk og regnbygene har kommet som perler på en snor. Men det er ikke kaldt ute. Varmt i været kan man si men man blir våt i dette regnet også. Så det er igrunnen greit med regntøy. Når været er slik som det har vært det siste døgnet kjenenr vi hvor deilig vårt vaktsystem har vært. Det er og har vært utrolig deilig å få sove en hel natt hver 3.natt. Det har gjort at vi alle føler at vi har fått sove ut med gjeven mellomrom. Det er nok et problem for mange at man ikke får hvilt godt nok over tid. Så vi er superfornøyd med å være tre ombord som dekker døgnet.
 
Ellers så går livet sin vante gang ombord, vi har våre små gjøremål som må gjøres. Det er godt med slike små rutiner. Ellers så skal vi ha selskap ombord til torsdag -jippi Lars fyller 50 år. Alle er velkommen men ta med båt... presist hvor det skal være kommer på torsdagsmorgen.... altså lengde og breddegrad...
 
Så er det jo julebord som mange av dere sikkert går på nå for tiden.. vårt julebord blir her ombord på lørdag.. Menyen er da pinnekjøtt.. Min gode vennide Britt kom med pinnekjøtt så da tar vi det til lørdag til vårt julebord..Må bare huske å legge pinnekjøttet til bløtt fredag.. men det skal nok gå. Gutta syntes det var en glimrende ide å ha julebord i år ombord i Oda.. rart igrunnen.
 
Søppel.. ja hva gjør vi med den og hvor mye blir det?? Lars og jeg hadde på forhånd bestemt oss for at vi ikke skulle kaste plast på havet men hvor du av det når vi er på havet? jo vi kjøpte 5 liters vannflakser. De drikker vi tomme og etterpå fyller vi de med plast som vi klipper opp. Det er utrolig hva som går oppi en slik 5 liters flaske. Til nå har vi bare en søppelpose på to uker... det er ikke værst. Vi vet ikke hva andre båter gjrø eller har gjort. Det er plastembalasje på så og si alt man handler i matbutiken.. Miljømessig så er plast en utrfordring også. Så alle monner hjelper tenker vi...
 
Alt er vel ombord og vi koser oss men vi kan ikke stikke under en stol at vi også gleder oss til å komme til land.. det ville være å snakke usant. Men det går utrolig greit å være på havet.
 
Tirsdagen opprant med strålende sol og mye vind... så her går det unna..