Tirsdag 3.mai

The Loraas family's sailing diary
Liv-Marie & Lars Loraas / Lars Loraas
Tue 3 May 2011 12:19
Pos:26:52.857N 55:18.266W
 
Kurs 90 gr. fart 6 - 7 kn og med spribom og vinden er fra V
 
En ny dag .... denne morgenen viste Atlanterhavet seg fra et av sine flotte sider dvs god vind fra NV og strålende solskinn. Det er ingen grunn til å være lei seg....
Men tilbake til litt av gårsdagen, jeg laget hjemmelaget pizza og det var bare SÅ deilig. Lars mesket seg med restene på sin nattevakt. Hjemmelaget mat smaker fortryllende her utpå havet.
 
Nå har vi faktisk seilt over en 1/3 del av distansen til Azorene - ikke værst. I går kveld passerte en kaldfront over oss. Vi kjente til at den kom men det var faktisk et litt skremmende skue. Himmelen ble helt mørk og det var som en vegg som kom over oss. Men det var ikke mye vind inni den - vi hadde maks 20 kn men desto mer regn. Det hølja ned....
 
Ellers så skal vi fortsatt ikke seile nord om 27 gr N, dette pga av et lavtrykk som skal passere onsdag/torsdag en gang og da helst nord for oss slik at vi får vind NV fra men er sør for lavtrykket, det gir en god seilvind. Mads holder oss oppdatert ganske kontinuerlig og det er veldig betryggende. Jeg kjønner nesten ikke hvordan vi skulle gjort dette uten den tjeneste... men det går jo helt sikkert..
 
Ellers så går fryseren som bare det men vi ser nå de 2 siste døgene hvor det har vært lite vind at det tærer på strømforbruket vårt. Vi må nok starte på å få spist opp endel av den maten som ligger der... Det er helt himmelsk å ha fersk kjøtt underveis. Det er med andre ord ingen ting som står på når det gjelder mat ombord.
 
I går kveld koste vi oss med Yatzi,, resultatet ble uavgjort mellom oss to he he
 
Vi koser oss og alt er bra med oss begge 2.